čeština English Deutsch Polski Русский

Eshop Flights Wallachian kingdom New Zealand

About us | Utilization of packages | Sellers | Reference | To download | Sitemap | General conditions | Protection of personal data | Cooperate with us | Contact
Seller´s sign in | Basket

 

+420 774 668 011
+420 777 556 021

obchod@smarttourism.cz

ULTIMATE EXPERIENCES

Experiences/packeges for Everyone Events/tours for Companies/Groups

Activity/tour search

 
 

Subscribe for newsletter

Studium na fakultě pivních věd VKU v Rožnovském pivovaru

zobrazeno: 52039× vytisknout tento balíček zážitků doporučit tento balíček zážitků

Category: Experience University, Experience University, With good food and drinks, With beer, In the Wallachian Kingdom - folklore programs

Locality: Česká republika, Moravskoslezské Beskydy, Rožnov pod Radhoštěm, Rožnovský pivovar, Valašské království

Demand

Pod „přísným“ dohledem zkoušejících profesorů na Vás čeká teoretické i praktické "studium" na této netradiční "pivní" fakultě Valašské královské univerzity, ale také spousta zábavy. Studium probíhá formou seznámení s výrobou piva a ochutnávkou těch nejlepších piv Fakulty pivních věd VKU - Rožnovského pivovaru:

Světlý ležák Radhošť (11°)
Jedenáctistupňový ležák světlé barvy je čtyřikrát chmelený žateckým poloraným červeňákem. Jeho výroba trvá 5 týdnů. Do receptury tohoto speciálu jsme použili dva druhy sladů: plzeňský a bavorský. Původně jsme světlé výčepní pivo Radhošť vařili jako 10°, ale od začátku roku 2013 máme již v prodeji 11° světlý ležák v novém kabátě. 

Třešňový ležák (11°) 
Nechtěli jsme vyrábět ovocné pivo plné stabilizátorů a chemických chutí. Do světlého ležáku Radhošť (11°) přidáváme čerstvou třešňovou šťávu z Itálie, bez jakékoliv chemie a chemických stabilizátorů. Pivo vyniká lahodnou hořkou chutí a třešňovou plností. Je jemně zabarvené do červena a třešňová šťáva vtiskla pivu osobitou ovocnou chuť. Bez konzervačních látek má nízkou trvanlivost, proto máte možnost ochutnat třešňové pivečko vždy čerstvé!

Černý ležák Čert (12°)
Černý, čtyř-sladový ležák Čert se vyrábí kombinovanou recepturou. Lahodné chuti jsme docílili kombinací světlých a tmavých sladů a navíc, jako jedni z mála, do piva přidáváme pravý pivovarský kulér (karamel). Ten pivu dá plnou chuť a hutnost. Nezaměnitelná hořkost piva je díky žateckému poloranému červeňáku.

Pětisladový ležák Žerotín (12°)
Pivu jsme dali název podle zakladatele pivovaru Karla Jindřicha ze Žerotína (*1712). Našim cílem bylo nabídnout hostům pivo, které ještě nikde neochutnali. Zkombinovali jsme totiž náš speciál, polotmavý Rothschild, s čerstvě uvařeným pšeničným pivem. Takto na první pohled nespojitelná piva jsme společně nechali v tancích uležet. Vzniklo pivo, které na špičce jazyka chutná po ovoci, na konci jazyka pak hořce, s lehkou příchutí karamelových sladů. Je to pivo sezónní, takže jej u nás můžete ochutnat pouze v letním období.

Světlý speciál Rožnov (13°)
Od první prosincové soboty roku 2012 máme na čepu nový speciál. Světlý 13° speciál Rožnov se pyšní třemi slady a vyšším chmelením.
Výroba tohoto piva trvá minimálně 8 týdnů a budeme jej vařit na vystřídání s jinými druhy našich speciálů. Tímto pivem se chceme prezentovat i na rožnovských jarmarcích a slavnostech.

Polotmavý speciál Rothschild (13°)
Tento třináctistupňový, polotmavý speciál je čtyřikrát chmelený žateckým poloraným červeňákem. Jeho výroba trvá 7 týdnů. Do receptury jsme použili čtyři druhy sladů: plzeňský, bavorský, karamelový a barvící. Původně jsme pivo barona Louise Rothschilda vařili jako 12° ležák. Od začátku roku 2013 máme již v prodeji 13° polotmavý speciál v novém kabátě. O baronu Rothschildovi se tradují legendy o jeho neuvěřitelném bohatství. Stejně tak i my jsme nešetřili na pivu, které nese jeho jméno jako památku na doby, kdy vlastnil Rožnovský pivovar.

Medový speciál (14°)
Pivo, které bodne! Světlý speciál, s přídavkem až 7% medu. Medové pivo vzniklo jako výsledek experimentu. Pokud do varu přidáme med, moc medu v hotovém pivu nezůstane. Proto jsme navrhli způsob, jak medovou chuť v pivu udržet. 
 

Historie vaření piva v Rožnově sahá do roku 1712. Pivovar byl v rukou významných šlechtických rodů Žerotínů, Fürstenberků, Kinských, Rothschildů. Zdi pivovaru však pamatují již dobu Přemysla Otakara II., kdy se v dobách jeho panování vybudoval Rožnovský hrad, z jehož zdiva byl následně pod kopcem vystaven pivovar.

Z důvodu stále rostoucího výstavu piva byl areál parostrojního pivovaru často rozšiřován, neboť se měnila během věků technologie výroby. Z původní výroby svrchně kvašeného piva, které se dochovalo v západních zemích, se přecházelo na tzv. spodní kvašení, což znamenalo potřebu větších prostor spilek a ležáckých sklepů. Na konci 18. století byly pod horou Kozák přistavěny další 3 sklepení a nad nimi sýpky.

Po válce byl pivovar zásadně rekonstruován. Byla zakoupena moderní měděná varna, která byla po znárodnění přerovským pivovarem v lednu 1949 vyřezána, aby následně skončila ve šrotu. Obdobný osud čekal celou technologii pivovaru. Některé technologické součásti, vč. stovek ležáckých sudů, byly převezeny do Přerova. Poslední výstav se uskutečnil v lednu roku 1949.

Po více než 60 letech je na pivovarském dvoře opět cítit vůně sladu.Novodobá historie pivovaru se píše od července 2010, kdy se zde začalo opět vařit pivo. V obrovském komplexu budov pivovaru můžete kromě restaurace navštívit také pivní lázně a k nim přidruženou kavárnu. Na dvoře pivovaru jsou dvě velmi příjemné zahrádky. 

 

Options and prices:

od 350 Kč/osoba bez DPH.  Minimální velikost skupiny při této ceně je 5 osob. Minimální cena za program je 1750 Kč bez DPH. Za tuto cenu lze program objednat třeba i pro jednu osobu.

Contents of the package:

Rules for study at the Faculty of Distilling and Slivovice Studies, Wallachian Royal University

1. The Faculty of Distilling and Slivovice Studies at the Wallachian Royal University is open to anybody over the age of 18 regardless of colour, sex, sexual orientation, religion, citizenship, intelligence or maturity – provided that they are seriously interested in the history and present of distilling fruit brandies in Wallachia, provided that they are not non-drinkers, and provided that they take the student pledge.

2. You can apply to study at offices of the Wallachian Kingdom, at Distillery Land RUDOLF JELÍNEK in Vizovice, at selected participating restaurants and inns, or at the websites www.smarttourism.cz or www.rjelinek.cz. Regular attendance is not required. Studies are not subject to time limitations.

3. When you begin your studies, you receive a RECORD OF STUDY in which course credits are recorded, enabling you to take the examination and receive a ‘University Diploma’.

4. Studies take place at selected participating restaurants and inns under the supervision of experienced professors. You receive credits for tasting genuine fruit brandies and spirits made by RUDOLF JELÍNEK. You must always be able to tell which brandy or spirit you are drinking. The ‘examiner’ will then award you a credit and stamp your record of study.

5. You can take the examination when you have collected all of the credits. The exam is held at Distillery Land RUDOLF JELÍNEK in Vizovice. Information on the dates of exams is available from all of the places listed above. After passing the exam, each student receives a ‘University Diploma’ and the title ‘Spiritus Doctoris’ (SpDr.), a gift from RUDOLF JELÍNEK, and is entered in the draw for the main prize.

 

Information

Physical conditions:

Studentem Fakulty pivních věd Valašské královské univerzity (FPV VKU) se může stát každý člověk starší 18 let, bez rozdílu pleti, pohlaví, sexuální orientace, náboženství, státní příslušnosti či duševní vyspělosti, který má rád dobré pivo a chce se seznámit s jeho výrobou a dozvědět se o pivu mnohem více!

Total time:

Obvykle 1 až 2 hodiny. Délku lze částečně přizpůsobit Vašim potřebám.

Number of participants:

Omezen kapacitou místa v našem pivovaru, kde se program realizuje. Obvykle „studuje“ 10, maximálně 20 osob. 

Wear, outfit:

Každý zájemce o studium, ať mladý, starý, domácí nebo přespolní musí být řádně oblečený. Nikoho nechceme vidět v roztrhaných gaťách, vytahaných teplákách, ve špinavé košeli, nebo ve špinavých gumákách.

Season:

Celoročně.

Weather:

Program probíhá indoor a tak není závislý na počasí. 

When best to order::

Čím dříve, tím lépe. Kapacitu pivovaru máme dost vytíženou a zejména v sezónu se termíny hledají opravdu těžko. Nejvolnější jsou naše kapacity v dopoledních hodinách, ale pokusíme se Vám vyhovět i v jiném čase.  

Additional services/programmes:

Studium na fakultě pivních věd VKU v Rožnovském pivovaru může být součástí vašich firemních akcí, dovolené, či jiných Vašich aktivit v Beskydech a na Valašsku.

Reference

More Packages

Tatrabanka, Valašský Týmvidling

Not satisfied with package offered? Need accommodation or other service? Contact us and we help!
 
 
 

Calendar

 
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
 
 
 
 

Why with us

Do you want to enjoy your leisure time with a range of interesting activities, not only relaxing but learning something new as well?

Come and experience the WALLACHIAN KINGDOM for at least a day!

Specially for you, we have wrapped up some wonderful, unforgettable times into a range of themed ‘Packages of Experiences’.

We are sure that everybody will be able to find something that suits their personality, interests, mood, age and physical ability.

Client:

Username (email):

Password:


Forgotten password
New Customer
 

© Copyright 1997-2017 - Walachian Kingdom ®

Tvorba www - Neofema s.r.o.